Pengecas LA QB Justin Herbert Mengalami Kecederaan Tulang Rusuk dalam Kehilangan Malam Khamis
Toto

Pengecas LA QB Justin Herbert Mengalami Kecederaan Tulang Rusuk dalam Kehilangan Malam Khamis

Sudah cukup teruk bahawa Los Angeles Chargers telah dipukul oleh Ketua Kansas City pada Thursday Night Football. Tetapi quarterback permulaan mereka mendapat pukulan besar yang boleh memberi kesan sepanjang musim mereka. Justin Herbert mengalami kecederaan rusuk dalam pertarungan bahagian AFC West menentang Chiefs.

Justin Herbert Chargers cedera tulang rusuk quarterback
Justin Herbert dari Los Angeles Chargers tidak bangkit selepas dipukul hebat oleh Mike Danna dari Ketua Kansas City pada hari Khamis di Stadium Arrowhead. Pihak Pengecas berharap Herbert tidak akan terlepas sebarang masa dengan kecederaan rusuknya. (Imej: Jamie Squire/Getty)
Kecederaan Herbert berlaku dengan lebih sedikit lima minit berbaki pada suku keempat dan Chargers ketinggalan, 27-17. Penghujung pertahanan Kansas City Mike Danna bertembung dengan Herbert pada pukulan bersih semasa percubaan hantaran. Herbert berbaring selama beberapa minit dan boleh dilihat memegang dada atau rusuk kirinya apabila dia bangun.

Pemain belakang sandaran Chase Daniel mengambil satu snap manakala Herbert duduk dalam satu permainan. Herbert menamatkan permainan walaupun dia dalam kesakitan yang jelas. Dia melemparkan peluru berpandu pas untuk membantu menyediakan Pengecas untuk pendaratan lewat. Namun, Chargers tidak dapat melakar kemenangan semula menentang Chiefs dan tewas, 27-24.

Herbert menyempurnakan tiga touchdown dan melambung sejauh 334 ela dalam kekalahan itu. Dia juga melemparkan pemintasan mahal yang bertukar menjadi pick-enam sejauh 99 ela untuk Chiefs.

Bekas Doktor Pasukan Pengecas Beranggapan Herbert Akan Bermain dalam SGP Hari Ini Minggu 3
Selepas permainan, Herbert menjalani X-ray. Pada hari Jumaat, Herbert akan menjalani ujian di Los Angeles untuk mengukur tahap kecederaan.

The Chargers bermain pada hari Khamis dalam Minggu 2, jadi mereka akan mempunyai beberapa hari rehat tambahan sebelum pertandingan seterusnya dalam Minggu 3.

Dr. David J. Chao menghabiskan beberapa musim sebagai doktor pasukan dengan San Diego Chargers sebelum pasukan itu berpindah ke Los Angeles. Dia menonton permainan dalam masa nyata dan menawarkan diagnosis pantasnya berdasarkan tayangan semula segera.

“Herbert boleh menguatkannya tanpa suntikan blok rusuk,” kata Chao.

Dr. Chao mencadangkan bahawa walaupun Herbert mengelak daripada patah tulang, dia boleh mengalami kecederaan tulang rawan rusuk yang boleh bernanah sepanjang musim ini.

Kecederaan tulang rawan rusuk boleh menjadi lebih menyakitkan dan berlarutan lebih lama,” tambah Chao. “Mungkin memerlukan suntikan blok intercostal rusuk untuk bermain minggu depan.”

Ketua jurulatih pengecas Brandon Staley memperkecilkan kecederaan dalam Pengeluaran Sidney sidang media selepas perlawanan.

“Ia hanya permainan NFL yang sukar, dan dia mengambil beberapa pukulan besar,” kata Staley.

“Rusuk itu akan sakit untuk seketika,” kata bekas quarterback NFL Rich Gannon di Twitter. “Sakit total. Akan menyukarkan latihan minggu depan. Hari cuti tambahan akan sangat membantu. Mungkin memerlukan suntikan prapermainan minggu depan.”

Di Atas Dek untuk Pengecas: Jaguar pada Minggu 3
Pada Minggu 3, Chargers (1-1) menganjurkan Jacksonville Jaguars (0-1) di SoFi Field di Inglewood. Permainan ini pada mulanya dianggap sebagai pertarungan dua quarterback muda, dengan bekas pilihan #1 Trevor Lawrence menentang Herbert.

Westgate Superbook di Las Vegas membuka permainan Minggu 3 dengan Chargers sebagai kegemaran -9. Jangkakan pandangan ke hadapan akan berubah jika terdapat kemas kini mengenai kecederaan Herbert.

The Chargers juga kehilangan dua anggota permulaan barisan serangan mereka malam tadi. Pusat Corey Linsley terlepas separuh masa kedua kerana Togel HKG kecederaan lutut. Tekel kanan Trey Pipkins terseliuh pada separuh masa kedua. The Chargers menamatkan permainan dengan dua sandaran melindungi Herbert. Pipkins dan Linsley juga akan menjalani lebih banyak ujian pada hari Jumaat. Status mereka untuk Minggu 3 tidak diketahui.

The Chargers boleh tertatih-tatih ke dalam perlawanan Minggu 3 menentang Jaguars dengan quarterback yang terhantuk, garis O pendek tangan, dan kehilangan bintang serangan utama.

Penerima lebar Keenan Allen cedera hamstringnya pada Minggu 1. Allen terlepas perlawanan Bola Sepak Malam Khamis menentang Chiefs. Statusnya tidak diketahui, tetapi Pengecas berharap cuti seminggu cukup untuk berehat supaya dia boleh bersaing dengan Jaguar.